Як встановити плагіни на свій Майнкрафт сервер

Майнкрафт сервери дають можливість встановлювати плагіни, які спрямовані на поліпшення, модернізацію, стабілізацію та різноманіття геймплею.

Изображение записи на Голем

Список плагінів на сервері Minecraft - /pl

Деякі плагіни надають фундаментальні можливості, без яких не обійтися жодному серйозному серверу: приватність, бани, набори, точку спавну, меню і т.д; інші плагіни можуть змінювати геймплей до невпізнаваності, додаючи на сервер нові види зброї, прокачку, босів, компоненти RPG і так далі. Простіше кажучи, без плагінів ваш сервер не зможе пройти далеко.

Що потрібно для встановлення плагінів?

Перше і найголовніше - місце, звідки ми будемо завантажувати плагіни. Будь-який шанувальник себе розробник має окрему сторінку зі своїм плагіном на офіційному сервісі розповсюдження плагінів spigotmc.org. Також ми хотіли б порекомендувати деякі цікаві плагіни, які є у нас у студії. Ми слідкуємо за якістю наших розробок навіть для публічного доступу.

Команда EnotTeam настійно рекомендує вам завантажувати плагіни лише з цього джерела, а не з інших спільнот ВКонтакте, які займаються розповсюдженням приватних плагінів. Це незаконно та небезпечно для вашого сервера, оскільки може призвести до його взлому або повного знищення. Рекомендується придбати приватні плагіни лише в авторизованих студіях - EnotTeam, або безпосередньо у SpigotMC (Потрібно буде заплатити у доларах).

Для пошуку необхідних нам плагінів будемо використовувати рядок пошуку:

Изображение записи на Голем

Багато новачків зіштовхуються з такою проблемою під час першої спроби встановити плагіни на свій сервер: файли .jar були перенесені до папки plugins, але вони не відображаються та не працюють за допомогою команди /pl. Перевірте залежності! Ми працюємо у сфері створення серверів для Minecraft вже понад 5 років і можемо з упевненістю сказати, що в такому випадку вам необхідно встановити плагіни-бібліотеки: Vault* та ProtocolLib*;

Vault - бібліотека для економіки (але не сама економіка!)

ProtocolLib - бібліотека для взаємодії з протоколом Minecraft. Рекомендується встановити плагін, який відповідає актуальній версії вашого Minecraft - у вас ядро 1.12.2, тому плагін теж повинен бути для 1.12.2.

Изображение записи на Голем
Изображение записи на Голем

Ну і друга необхідна нам річ - файловий клієнт. Найнадійніший і рекомендований нами варіант - FileZilla client (Не сплутайте з server!). Цей файловий клієнт ніколи не підводить і працює стабільно.

Изображение записи на Голем

Коли ви вперше запустите FileZilla, вам може здатися, що ви опинилися в цифровому пеклі: багато незрозумілих менюшок і кнопочок, все незрозуміло і невідомо. Залишайтесь спокійними! На першому етапі нам потрібно ввести лише ці 4 поля, в які ми повинні вписати FTP-дані, що надані нам хостингом:

Изображение записи на Голем

Після вказання FTP-даних натискаємо Enter, у разі виникнення попередження про небезпечний сертифікат — погоджуємося. Відмінно, ми вже під'єдналися до файлової системи нашого хостингу!

Тепер нам потрібно звернути увагу на область в правому нижньому куті. Це і є файлова система нашого сервера, а зараз ми знаходимось у корені цієї системи — /

Вона виглядає приблизно так:

Изображение записи на Голем

Тут ми зможемо редагувати будь-які файли нашого сервера, налаштовувати його конфігурації, повідомлення та інше, але для встановлення плагінів нам потрібна папка plugins - відкриваємо її подвійним клацанням. Якщо ваш сервер тільки що був створений, то в цій папці крім статистики PluginMetrics не буде нічого.

Починаємо встановлення плагінів

Ставтеся до цієї області в FileZilla, як до будь-якої папки на вашому комп'ютері (в цьому випадку це не ваш комп'ютер :D). Зрештою, це саме так і є - файлова система на вашому сервері також складається з файлів і папок.

Давайте встановімо плагіни-бібліотеки, необхідні для роботи інших плагінів: Просто виділяємо .jar файл плагіна, або одразу двох плагінів (Vault і ProtocolLib) на нашому комп'ютері для перетягування і перетягування до файлової області FileZilla, в папку plugins.

Почнеться завантаження файлів на віддалений сервер, після чого в папці Plugins в разі успіху з'явиться ось це:

Изображение записи на Голем
Изображение записи на Голем

Після перезапускаємо сервер і вводимо команду /pl від імені оператора - у випадку успіху ці 2 плагіни будуть світитися зеленим. Якщо плагіни в списку відсутні - перевіряємо, чи передані файли та у яку папку вони передані. Можливо, ви помилилися і завантажили їх у кореневу папку - /?

Якщо все успішно, ми можемо встановлювати таким же методом будь-які плагіни на свій сервер (нагадування про те, що завантажувати плагіни потрібно тільки з spigotmc.org).

Не забуваємо після перенесення файлів перезапускати сервер; також можна оновити каталог у FileZilla через ПКМ-меню - у кожного плагіна після його успішної установки створюється папка, в якій знаходяться конфіги для налаштування плагіна.

Про необхідну десятку плагінів

Стартовий набір плагінів для будь-якого порядного сервера:

  • AuthMe - авторизація
  • WorldGuard - привати
  • WorldEdit - редагування (//set і т. д)
  • NoCheatPlus - античит
  • Essentials - основа основ - /kit /spawn /ban /mute /call /vanish /home і т. д
  • PermissionsEx / LuckyPerms - налаштування прав
  • ChestCommands / DeluxeMenu - меню для сервера
  • CustomJoinItems - предмети при вході (Не кіти, а компас, меню і т. д)
  • ChatEx - налаштування чату
  • ViaVersion / ProtocolSupport - для підтримки 1.8-1.20 одночасно

Більше корисної інформації можна знайти тут: EnotTeam - Створення серверів Майнкрафт

133 views
1 комментарий
Пожалуйста, создайте учетную запись или
авторизуйтесь прежде чем оставлять комментарии