Як видалити плагін з Майнкрафт сервера?

Сьогодні у нас рубрика "Гайди для адміністраторів-початківців". Так, деякі наші клієнти ставлять нам запитання на кшталт "А як видалити ProtocolLib?".

Изображение записи на Голем

Ми вважаємо, що це абсолютно нормально - кожен із чогось щось починав. Хтось хоче видалити плагін через непотрібність, хтось - через заміну і т.д і т.п. Інтерфейс файлових менеджерів і панелей може бути незрозумілий багатьом новачкам - сьогодні ми спробуємо внести туди ясності.

Как удалить плагин со своего сервера через FileZilla?

FileZilla - Файловий менеджер, так добре знайомий усім новеньким адміністраторам у створенні Майнкрафт серверів. З його допомогою адміністратори отримують можливість завантажити збірку сервера на хостинг, або робити будь-які її налаштування.

Хочемо відразу порадувати вас однією простою закономірністю - FileZilla працює на 100% так само, як і провідник Windows. Тільки використовується для роботи з файлами за протоколом FTP на віддалених серверах.

Щоб видалити плагін, нам знайти його .jar файл у папці сервера /plugins, натиснути правою кнопкою миші, а після - знайти у випадаючому меню пункт "Видалити". Залишилося лише натиснути та підтвердити, ВСЕ!

Називатися Jar файл буде точно так само, як і сам плагін. Якщо ви не знаєте, як називається плагін, але знаєте, які функції він виконує, і хочете його видалити, то просто перегляньте конфіги різних плагінів і зіставте факти. Ви 100% зможете знайти налаштування, що описують поведінку плагіна, який підлягає видаленню.

Изображение записи на Голем

Видалення плагіна з майнкрафт сервера через FileZilla

Як видалити плагін зі свого майнкрафт сервера через панель керування?

Для полегшення життя своїм клієнтам, адміністратори практично всіх Майнкрафт хостингів спромоглися реалізувати функціонал файлового менеджера, що дає змогу адміністраторам виконувати операції з файлами без сторонніх програм.

Знайти панель керування файлами, або ж менеджер файлів можна в панелі керування свого сервера. Далі, для видалення плагіна просто заходимо в папку /plugins і шукаємо необхідний нам файл.

Тут схема схожа, але тиснути доведеться не на ПКМ, а Лівою кнопкою миші по три крапки біля файлу. Знаходимо пункт Видалити, або ж Delete і просто натискаємо.

Изображение записи на Голем

Порада: варто враховувати, що для видалення плагіна необхідне повноцінне перезавантаження сервера - /stop. Без нього плагін просто не вивантажиться з пам'яті сервера, продовжуючи працювати як зазвичай. Це java, Дитинко! Бережи свою ОЗП!

Більше корисної інформації можна знайти тут: EnotTeam - Створення серверів Майнкрафт

170 views
0 комментариев
Пожалуйста, создайте учетную запись или
авторизуйтесь прежде чем оставлять комментарии