Як запустити майнкрафт сервер на своєму комп'ютері

Створення збірки сервера часто займає досить велику кількість часу. Орендувати хостинг / виділений сервер на цей час - просто безглуздо і марнотратно. У сьогоднішньому гайді ми розглянемо запуск майнкрафт сервера на своєму домашньому комп'ютері з метою подальшого налаштування збірки.

Изображение записи на Голем

Увага! У цьому гайді йдеться саме про запуск сервера на комп'ютері з метою налаштування, але ніяк не його постійного розміщення. Запам'ятайте, створювати сервер на комп'ютері - погана ідея, оскільки ваш інтернет та й сам комп'ютер для цього не призначені. Якщо вам необхідний якісний майнкрафт хостинг, то вам сюди

Визначтеся з робочим місцем

Ваша збірка має розташовуватися в зручному для вас місці - це може бути добре помітна папка на вашому робочому столі, або іншому зручному для вас місці.

Изображение записи на Голем

Якщо у вас немає збірки і ви збираєтеся налаштовувати сервер з чистого аркуша - скачайте ядро Spigot, а краще PaperSpigot потрібної вам версії (Найстабільніша на цей момент - 1.19.3) з сайту spigotmc.org, після чого помістіть ядро в цю папку.

Не забудьте про Notepad++

Блокнот Windows - це минуле століття, про яке вам необхідно забути з полегшенням, адже існує абсолютно безкоштовний і комфортний текстовий редактор Notepad++, який є основним інструментом адміністратора кожного майнкрафт сервера. З його допомогою ви зможете редагувати будь-які конфіги (.yml, .cfg, .json і т.д). Завантажити можна з офіційного сайту.

Створіть файл запуску

Файл запуску - bat файл (найчастіше start.bat), який призводить до запуску ядра сервера. Просто створіть файл із розширенням bat і назвою start, після чого відкрийте його через Notepad++. Впишіть туди таке:

java -jar назва_вашого_ядра.jar

Файл запуску готовий, нам залишається лише налаштувати головний конфіг сервера.

Налаштування файлу server.properties

Детальніший посібник з налаштування файлу викладено ось тут, ну а нас цікавлять лише 3 пункти:

server-ip=127.0.0.1 # Айпі сервера, ставимо локальний
server-port=25565 #25565 - стандартний порт сервера
online-mode=false #Відключаємо перевірку на ліцензію

Відкриваємо файл через той самий Notepad++ і ставимо в цих ключах значення, зазначені до них вище, це необхідно для нормального функціонування сервера.

Изображение записи на Голем

Основні налаштування сервера

Готово!

Ось і все, можете заходити на свій локальний сервер за адресою :25565 (Так, ви можете вказати просто порт без адреси!).

Якщо сервер не запускається / не вдається зайти на нього - перевіряємо, чи правильно вказано назву ядра / адресу в налаштуваннях. У крайньому разі додайте другий рядок до файлу запуску з вмістом:

pause

Після невдалого завантаження сервера ви побачите лог, в якому буде вказана конкретна причина невдалого завантаження сервера.

Решту файлів налаштувань ви також зможете редагувати через Notepad++.

Більше корисної інформації можна знайти тут:

106 views
0 комментариев
Пожалуйста, создайте учетную запись или
авторизуйтесь прежде чем оставлять комментарии